CANVI DE CICLE
Política 24/02/2014

Cospedal recalca a Reding que la sobirania nacional és una línia vermella en el diàleg amb el Govern

La dirigent del PP insisteix que "correspon a tots els espanyols decidir sobre el futur" de l'Estat i es tanca a negociar sobre la consulta

Efe
2 min
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en la convenció del partit a Valladolid / EFE

MadridLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha respost aquest dilluns a la comissària de Justícia de la UE, Viviane Reding, que sí que existeixen "línies vermelles" en la negociació amb el Govern, i que aquestes "sempre són la llei i la sobirania nacional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal ha contestat així, en roda de premsa a la seu nacional del partit, a les paraules que va pronunciar diumenge Reding, que va instar els governs central i català a "negociar amb mentalitat oberta i sense línies vermelles" perquè Catalunya estigui dins d'Espanya i de la UE. "A tots els països, suposo que també al seu –referint-se a la comissària–, i per descomptat a la UE, hi ha línies vermelles", ha afirmat.

Segons el parer de Cospedal, les declaracions de Reding "s'han extret del context necessari" perquè no creu que la comissaria de Justícia "entengui que no és necessari complir la llei europea o la llei dels estats membres". Aquesta "línia vermella" de la sobirania nacional serà la que defensarà el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant el discurs en el debat sobre l'estat de la nació, ha manifestat Cospedal.

Ha assegurat que la posició de Rajoy no ha canviat, i que segueix sent que "la sobirania nacional resideix en tot el poble espanyol i no es pot fraccionar, no es pot dividir", encara que alguns, ha dit, intentin fer-ho. "Correspon a tots els espanyols decidir sobre el futur del nostre país, i el nostre país és tot el nostre país, no el nostre país sense una part", ha afegit.

Cospedal s'ha mostrat confiada que les propostes de resolució del debat que comença demà al Congrés "s'acomodaran" a aquests principis, encara que ha preferit no revelar més detalls sobre el seu contingut, perquè seria "una imprudència i una prepotència".

stats