POLÍTICA
Política 27/02/2012

La delegada del govern a Catalunya exigeix a l'alcaldessa de Sant Pol que restitueixi la bandera espanyola

Uns desconeguts han cremat aquesta nit la bandera que la delegada del govern espanyol va ordenar la setmana passada que onegés al balcó del consistori

Ara
1 min

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, María Llanos de Luna, no pensa donar treva a l'Ajuntament de Sant Pol de Mar. Després que uns desconeguts cremessin aquesta nit passada la bandera espanyola del balcó del consistori, Llanos de Luna ha emès un comunicat per deplorar el que considera un acte d'"ultratge" a la bandera i en què exigeix a l'alcaldessa, Montserrat Garrido, que la reposi de seguida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llanos de Luna s'ha posat en contacte amb l'alcaldessa per reclamar-li informació dels fets. L'alcaldessa, segons el comunicat de la delegació del govern espanyol, ha explicat que a més de la bandera espanyola també ha quedat afectada la façana de l'Ajuntament. El comunicat no diu res, en canvi, de l'afectació de la senyera catalana que onejava al costat de l'espanyola. Això sí, "s'ha instat l'alcaldessa a una ràpida restitució de la bandera nacional", l'espanyola. Els Mossos investiguen els fets d'aquesta nit.

La bandera que porta Sant Pol de corcoll

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va concentrar diverses desenes de persones la setmana passada a Sant Pol de Mar per rebutjar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a penjar la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament. Els concentrats van despenjar la bandera simbòlicament. La sentència va arribar al mes de gener, després de la denúncia que va presentar un exregidor, l'independent Enrique Abad, perquè al balcó només hi havia penjades la senyera i la bandera del municipi.

L'alcaldessa, Montserrat Garrido, que es resistia a penjar la bandera espanyola al balcó, va penjar-la la setmana passada, amb la sentència ferma del TSJC. A més, va haver de denunciar que havia sigut assetjada per correu electrònic, on havia rebut desenes d'amenaces espanyolistes.

stats