CAS DE LA CAMARGA
Política 19/02/2015

L'exparella de Jordi Pujol Ferrusola prepara accions judicials contra Camacho i Zaragoza

Assegura que el primogènit de l'expresident ha comprat una casa a Nova Zelanda i no descarta que fugi

Europa Press
2 min
Victoria Álvarez, exparella del primogènit de Jordi Pujol / ARA

MadridL'exparella de Jordi Pujol Ferrusola María Victoria Álvarez ha anunciat aquest dijous que prepara accions judicials contra la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, l'exsecretari d'organització del PSC José Zaragoza i contra qualsevol implicat en la gravació de la seva conversa amb Camacho al restaurant barceloní La Camarga el juliol del 2010.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha anunciat en declaracions a Cuatro recollides per Europa Press, en què ha precisat que està estudiant quines mesures prendre, i contra qui, perquè li donin explicacions per la gravació i el seu ús per a "benefici personal i polític".

Preguntada per si algú del govern o del PP ha contactat amb ella perquè ajudi a destapar nous assumptes sobre la família Pujol, ha dit que no. La gravació del dinar entre Álvarez i Sánchez-Camacho l'estiu del 2010 va ser objecte d'una causa contra l'agència de detectius que la va gravar, Método3, però es va arxivar perquè el 2013 totes dues parts van arribar a un acord amb els responsables de l'agència per retirar l'acusació.

Álvarez ha afirmat que Pujol Ferrusola ha comprat una casa a Nova Zelanda, motiu pel qual no ha descartat que fugi, i ha indicat que allà ja hi són la seva exdona, Mercè Gironès, i la seva exsogra, Mercè Riera, totes dues imputades en la causa en què s'investiguen els seus negocis.

Ha assegurat que també ha adquirit un àtic a Rio de Janeiro i que segueix tenint diners per tots els paradisos fiscals: "Quan se sàpiga el que hi ha a Andorra la gent al·lucinarà bastant i això deixarà oberta la porta perquè els altres 12 paradisos on s'està investigant sàpiguen que no és només delicte fiscal".

A més, ha criticat que el fill gran de l'expresident català tingui llibertat total de moviment malgrat que fa dos anys que està sent investigat per moure diners en paradisos fiscals, i ha opinat que tota la família Pujol sembla estar intentant carregar-li a ell tota la responsabilitat, quan, segons la seva opinió, "el Jordi no és el culpable de tot, ni de bon tros".

Álvarez s'ha expressat així després que la jutge de Barcelona que investiga la suposada herència que la família Pujol va mantenir a Andorra durant més de 30 anys hagi imputat el primogènit de la família per entendre que era ell qui ho gestionava.

stats