CANVI DE CICLE
Política 14/11/2013

L'AMI interposarà una demanda judicial contra Llanos de Luna per "malversació de fons públics"

Fins ara, la Delegació del govern espanyol ha iniciat 184 processos judicials contra consistoris i consells comarcals

Acn
1 min

SolsonaL'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha decidit preparar una demanda judicial contra la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, per una presumpta "malversació de fons públics". L'AMI ho ha acordat en la reunió de la junta directiva que s'ha celebrat aquest dijous a Solsona per "la seva ofensiva contra els ens locals independentistes". El seu president, Josep Maria Vila d'Abadal, ha denunciat "l'assetjament judicial per motius ideològics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fins a data d'avui, Llanos de Luna ha interposat un total de 184 processos judicials contra consistoris i consells comarcals, 14 dels quals han estat desestimats o arxivats. Concretament, es tracta de 71 denúncies per sobirania fiscal, 60 per la guerra de banderes, 41 per declaracions de "territori català lliure i sobirà" i 11 pel pagament de quotes a l'AMI.

Entre altres qüestions, els municipis independentistes també han parlat de la sobirania fiscal i s'han marcat com a objectiu que durant el primer trimestre del 2014 ja puguin pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. D'altra banda, també han reclamat que el referèndum es faci la tardor de l'any que ve amb una pregunta clara "que només es pugui respondre amb un 'sí' o 'no'".

L'AMI té en aquests moments 713 membres associats: 677 ajuntaments, 28 consells comarcals, 2 diputacions, 5 entitats municipals descentralitzades i 1 consorci.

stats