Política 16/01/2013

Llanos de Luna vol que Corbera de Llobregat posi la bandera espanyola a l'escola i al pavelló

L'alcalde, Manel Ripoll, assegura que senten "sorpresa, indignació i ràbia continguda"

Acn
2 min

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Corbera de Llobregat (Baix Llobregat) perquè es posi la bandera espanyola a cinc instal·lacions municipals: el pavelló d'esports, la biblioteca, l'escola, el camp de futbol i la policia local. L'alcalde, Manel Ripoll, ha explicat a l'ACN que senten "sorpresa, indignació i ràbia continguda" després d'haver atès la petició que se'ls va fer el 2009 i d'haver posat la bandera del municipi, la catalana, l'espanyola i l'europea a la façana del consistori, atenent la denúncia d'un veí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Creu, per tant, que ara es tracta d'una "ofensiva del govern espanyol". La interposició del recurs per part de la delegada del govern espanyol és la resposta a les explicacions que va donar l'Ajuntament de Corbera de Llobregat a la demanda de posar la bandera espanyola a la resta d'instal·lacions municipals, a banda de l'edifici consistorial. I és que, tal com ha assenyalat Manel Ripoll, van negar-se a fer-ho "per qüestions econòmiques".

Veient els moviments de Llanos de Luna, l'alcalde de Corbera de Llobregat arriba a la conclusió que la delegació del govern espanyol "no deu tenir gaire feina". A més, Ripoll ha advertit que es pot tractar de "la punta de l'iceberg" i que, a partir d'ara, es pretengui fer el mateix a la resta de municipis.

"Ofensiva" contra Catalunya

En aquest sentit, el batlle de Corbera ha assenyalat que "això és una ofensiva del govern espanyol envers la Generalitat i els ajuntaments" i l'objectiu és fer constar que l'executiu estatal "és qui mana i porta la veu cantant". En cas contrari, Ripoll no entén l'actuació de Llanos de Luna, sobretot tenint en compte que el veí que va interposar la primera denúncia "no va insistir més" després de veure que totes les banderes onejaven a la façana del consistori. El ciutadà, conegut per l'alcalde, s'havia queixat perquè a l'ajuntament, fins llavors, no hi tenien present cap bandera.

Arribats a aquest punt, Ripoll ha explicat que tenen temps per presentar al·legacions. "Seguirem en aquesta línia", ha pronosticat l'alcalde, tot advertint de la possibilitat que optin per no acatar i no complir el que se'ls mani. "També existeix aquesta possibilitat", ha sentenciat Ripoll.

stats