CANVI DE CICLE
Política 02/10/2013

El Parlament insta Llanos de Luna a comparèixer per explicar la seva actuació vers els ajuntaments catalans

La delegada del govern espanyol mostra la seva "sorpresa" perquè no es demana "la compareixença dels representants dels consistoris que sistemàticament incompleixen la legalitat"

Agències
1 min

BarcelonaEls vots de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP han fet prosperar la petició de compareixença al Parlament de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna. Els ecosocialistes són el grup proposant d'una petició que reclama, una vegada més, que Llanos de Luna s'expliqui per les seves actuacions vers els ajuntaments catalans, especialment per la polèmica entorn de l'incompliment de la llei de banderes. C's s'ha abstingut i el PP ha estat l'únic que hi ha votat en contra. La delegada del govern espanyol ja va ser citada pel mateix tema abans de l'estiu però es va negar a comparèixer al·legant que el Parlament no és competent per exigir-li que defineixi quines són les seves competències.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest cas, Llanos de Luna ha mostrat la seva "sorpresa" per la nova sol·licitud de compareixença perquè entén que qui hauria d'acudir a la cambra catalana són els representants dels ajuntaments que "incompleixen la legalitat". Segons fonts de la delegació del govern espanyol consultades per Efe, Llanos de Luna "ha mostrat la seva sorpresa pel fet que, en comptes de sol·licitar la compareixença dels representants dels ajuntaments que sistemàticament incompleixen la legalitat, es demani la compareixença de qui té com a responsabilitat i competència exigir el compliment de la llei". "No deixa de ser curiós que sigui el Parlament, cambra legislativa encarregada de fer les lleis, qui demani explicacions de per què s'exigeix el compliment de les lleis", ha afegit.

stats