POLÍTICA
Política 17/05/2013

El govern espanyol no pensa ni destituir ni desautoritzar Llanos de Luna

S'escuda en el fet que el socialista José Bono també va fer desfilar la divisió falangista que va combatre amb Hitler

Ara
1 min

MadridNi desautorització ni destitució. El govern espanyol s'ha escudat aquest divendres en el fet que l'exministre socialista de Defensa José Bono també va fer desfilar un integrant de la hitleriana División Azul el 2004 per justificar que la delegada a Catalunya, María de los Llanos de Luna, distingís aquesta divisió de combatents falangistes en un acte el cap de setmana passat a Sant Andreu de la Barca.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la Moncloa pretenen donar per tancada la qüestió amb el comunicat que va fer la Guàrdia Civil aquest dijous, que justificava l'homenatge equiparant la falangista División Azul amb els aviadors republicans. Ras i curt, equiparant els dos bàndols en la Guerra Civil espanyola: "Això sempre ha estat així", diuen. A més, argumenten que l'Hermandad de Combatientes de la División Azul és legal.

Cas omís al Govern

L'executiu espanyol treu ferro d'aquesta manera a la polèmica que ha generat l'actuació de Llanos de Luna i fa cas omís de les demandes de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que ha demanat aquest mateix divendres la seva destitució tot recordant la "virtut" de la delegada del govern espanyol de "ferir els sentiments dels catalans".

stats