Política 09/06/2013

Llanos de Luna presenta un recurs contra Vic per defensar la sobirania fiscal

"Llanos de Luna és la guardiana d'Espanya i va en contra de tot allò que faci referència a la sobirania", denuncia l'alcalde de la capital d'Osona, Josep Maria Vila d'Abadal

Ara
2 min

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Vic per haver aprovat el passat mes de març una moció a favor de la sobirania fiscal del municipi. La declaració de Vic defensa poder pagar l'IRPF i l'IVA del municipi directament a l'Agència Tributària catalana, tal com ja estan fent una dotzena de consistoris. "Llanos de Luna és la guardiana d'Espanya i va en contra de tot allò que faci referència a la sobirania", ha explicat a l'ARA l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així doncs, Vic suma el nou recurs al que ja va presentar la delegada del govern espanyol per haver-se negat a fer onejar la bandera espanyola al balcó del consistori. Vila d'Abadal ha assegurat que no es quedarà de braços creuats i que pensa arribar "fins al final" del procés judicial. "Tenim raó. Nosaltres podem decidir pagar a Catalunya i que després l'Agència Tributària catalana pagui a l'espanyola", ha insistit l'alcalde, que ha subratllat que el consistori ni tan sols ha començat a exercir aquesta sobirania fiscal. En tot cas, ha lamentat que Llanos de Luna i el PP estiguin instal·lats en la cultura "del no pel no" i estiguin decidits a combatre tot allò que per a Catalunya representi més autonomia. "Per ells, no som una nació ni un poble, no ho accepten", ha afirmat Vila d'Abadal.

A hores d'ara, hi ha una vuitantena d'ajuntaments que han aprovat mocions com la de Vic i una dotzena ja estan pagant els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. De fet, altres consistoris, com ara el de Ripoll, podrien haver rebut també el mateix contenciós que Llanos de Luna ha presentat contra Vic.

Vila d'Abadal ha explicat que des de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) s'està treballant per assessorar els ajuntaments que rebin recursos i coordinar respostes conjuntes i també per donar-los informació per exercir la sobirania fiscal. De fet, el mateix Govern està preparant un mecanisme adreçat als municipis per facilitar que puguin pagar els seus impostos a l'agència catalana, un exercici que, tot i que finalment els diners seran abonats a l'Agència Tributària espanyola, pot servir per agafar bagatge per a la futura agència tributària pròpia.

stats