COMPAREIXENÇA DE RAJOY
Política 03/08/2012

Rajoy: "El problema de la Generalitat no és el sistema de finançament, és la menor recaptació d'impostos"

El president espanyol determina que la prioritat és créixer i crear ocupació i, davant de la proposta de pacte fiscal d'Artur Mas, diu: "Si algú em vol veure... en fi..."

Roger Tugas
1 min
Artur Mas, Mariano Rajoy i Mario Draghi durant el sopar oficial a Barcelona ANDREU DALMAU / EFE

BarcelonaEl president espanyol, Mariano Rajoy, ha defensat aquest divendres que "el problema de la Generalitat no és el sistema de finançament, sinó que ha caigut la recaptació d'impostos". Una dificultat que afecta "tothom", i per això ha fixat que "la prioritat, el que és necessari i imprescindible, és anar en la mateixa direcció, i la resta no té gaire sentit en aquest moment". Ha rebaixat molt les expectatives d'Artur Mas, qui li portarà la proposta de pacte fiscal aprovada al Parlament aquesta tardor, i ha afirmat que "si creixem i creem ocupació, tots hi sortirem guanyant". La demanda d'un millor finançament que dilluns va traslladar a Rajoy la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, sembla que no va tenir gaire efecte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Rajoy no ha tancat la porta a parlar-ne amb Mas, però l'ha situat al nivell de qualsevol altre president autonòmic i sense gaire opció d'acord: "Si algú em vol veure... en fi... jo ja m'he vist amb Artur Mas i no tinc cap problema a tornar-lo a veure, com a qualsevol altre president de comunitat autònoma, ja els he vist a tots menys el d'Astúries".

stats