Rajoy, als militars: "Espanya és una pàtria comuna per la qual val la pena sacrificar-se"

El president espanyol assegura sentir-se "molt còmode" envoltat de les forces armades

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reconegut avui l'esperit de servei i sacrifici de les Forces Armades i ha afirmat que "Espanya és una pàtria comuna per la qual val la pena sacrificar". El cap de l'executiu espanyol s'ha pronunciat així en la conferència sobre Forces Armades oferta en el Centre Superior d'Estudis de la Defensa Nacional (CESEDEN) amb motiu del Curs d'Estat Major, a la qual ha assistit el ministre de Defensa, Pedro Morenés, i la cúpula militar al complet, encapçalada pel cap d'Estat Major de la Defensa (JEMAD), l'almirall general Fernando García Sánchez.

Davant d'un auditori format per uns 500 militars, dels quals 132 són del curs d'Estat Major i altres 23 del curs d'intel·ligència, Rajoy ha elogiat la feina dels membres de les Forces Armades i ha confessat "sentir-se molt còmode" entre ells.

Ha afirmat que en aquests dies es viuen moments històrics per guanyar el futur i ha expressat que els militars ja van iniciar aquest camí amb el procés de transformació en marxa.

Rajoy ha subratllat que com a espanyol sap que les Forces Armades compten amb persones amb valors de sacrifici i esperit de servei que proporcionen gran confiança.

Així mateix ha destacat que la societat espanyola valora i reconeix a les Forces Armades i els seus valors de solidaritat i entrega, entre d'altres, i en aquest context ha assegurat que "Espanya és una pàtria comuna per la qual val la pena sacrificar".

Ha recordat als soldats morts en actes de servei en missions exteriors, a l'Afganistan o Somàlia, així com en accions en territori espanyol, entre ells el pilot de l'Eurofighter.

D'altra banda, Rajoy ha afirmat que la seguretat i la defensa d'Espanya estan "en mans de tots", a més de les Forces Armades, i ha advertit sobre nous riscos i amenaces en un món globalitzat.

En aquest sentit ha manifestat que "el que passa a l'altra banda del món repercuteix a Espanya" i ha alertat que estem davant d'un "canvi d'era", per la irrupció de nous actors en el panorama internacional.

S'ha referit a les múltiples formes de poder, enfront dels Estats, que amb "molt poc poder" superen barreres i límits, amb mètodes desestabilitzadors.

Més continguts de