Política 30/07/2012

Rajoy convocarà una conferència de presidents autonòmics al setembre

L'objectiu, segons ha avançat el president andalús, José Antonio Griñán, és donar una imatge d'unitat i fortalesa a Europa i als mercats

Efe
1 min

MadridEl president espanyol, Mariano Rajoy, convocarà una conferència de presidents al setembre, segons ha anunciat avui el president andalús, José Antonio Griñán. L'objectiu serà llançar una imatge d'unitat i fortalesa d'Espanya i les seves administracions als mercats i a la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, després de reunir-se durant una hora i mitja amb el president espanyol, Griñán ha afirmat que en aquesta conferència caldria plantejar la priorització dels objectius de l'Estat, com poden ser l'educació o la sanitat, així com un pacte contra el frau fiscal, social i laboral.

A més, els presidents autonòmics, segons Griñán, haurien d'analitzar els ingressos i les despeses i els problemes estructurals que comporten, de manera que ha advocat per un pacte similar al de Toledo del sistema de pensions per a la sanitat i l'educació.

El president de la Junta d'Andalusia ha reclamat que es reuneixi la comissió permanent d'avaluació del sistema de finançament perquè l'aplicació de l'actual model està perjudicant, entre d'altres, la seva comunitat, i ha advocat per enfortir la imatge d'Espanya davant els mercats, "en el convenciment que és un país que val infinitament més" del que està sent valorat.

stats