Política 29/09/2012

Rajoy acusa el nacionalisme de ser "l'enemic de la recuperació econòmica"

"Estan obstinats a trencar, a fracturar, i treballen en contra del destí dels temps", ha lamentat el president espanyol

Acn
2 min
Rajoy ofereix diàleg: "Per mi no quedarà"

VitòriaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha acusat aquest dissabte el nacionalisme català i basc de ser "l'enemic de la recuperació econòmica d'Espanya". "Vivim moments molt difícils en el terreny econòmic i constatem l'obstinació dels nacionalistes per generar a la gent més problemes dels que ja tenim en aquests moments, com si no fossin suficients", ha atacat Rajoy en un acte del PP a Vitòria. "Estan obstinats a trencar, a fracturar, i treballen en contra del destí dels temps, que és generar unitat a tot arreu: aquí, a Europa i a tot el món", ha lamentat el president espanyol, que considera que la ruptura que planteja el nacionalisme només fa que crear "inestabilitat política".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha enumerat quins són els objectius principals de la pròxima legislatura al País Basc: la dissolució d'ETA, l'estabilitat política i la recuperació econòmica. Pel que fa a ETA, el president espanyol ha reiterat que "no hi ha res a negociar, només la llei i l'estat de dret". Igualment, Rajoy ha reincidit en la necessària estabilitat política i s'ha preguntat per què, mentre a Europa i a la resta del món hi ha més unió, a Espanya hi ha qui "s'obstina a tornar al passat i fa exactament el contrari del que ocorre al món i genera inestabilitat política". "La inestabilitat és l'enemiga de la recuperació econòmica. I això és el pitjor per aconseguir creixement, llocs de treball i ingressos per a les administracions", ha recalcat el president espanyol.

"Els que estan jugant en aquests moments a això pretenen trencar les regles del joc que ens hem donat entre tots i estan fent un enorme dany al seu país", ha insistit Rajoy, que, no obstant això, veu brots verds en el futur de l'economia espanyola. "Estem posant bases sòlides de cara al futur", ha puntualitzat el president del govern espanyol. "Les coses volen el seu temps i les reformes no donen els seus fruits ja, però ho faran en el futur. Quan comencem a créixer i creem llocs de feina, aquests problemes que tenen avui totes les administracions públiques, que han d'ajustar les seves despeses i que afecten molts serveis públics, deixaran de ser problemes", ha asseverat Rajoy.

La crisi bancària, "en vies de solució"

Pel que fa a l'informe de la consulta d'Oliver Wyman sobre la necessitat de capital de la banca espanyola, xifrada en uns 53.900 MEUR, el president del govern espanyol s'ha mostrat optimista. "Ahir vam saber que hi ha una majoria d'entitats que estan bé i a més han estat sotmeses al major exercici de transparència que s'ha fet mai. I n'hi ha d'altres que no estan tan bé, però aquest tema ja està en vies de solució després d'haver aconseguit el suport dels nostres socis europeus", ha conclòs Rajoy, que considera que "el sector bancari és tan important com el sistema circulatori en el cos humà".

stats