DÈFICIT AUTONÒMIC
Política 16/05/2013

Rajoy es mostra convençut que consensuarà la distribució del dèficit tot i els barons del PP

"Estic absolutament convençut que es resoldrà sense dificultats" ha assegurat el president espanyol davant la revolta interna en les files populars

Joan Faus
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al seu escó aquest dimecres just abans de començar la sessió de control al seu executiu en el congrés dels diputats / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dijous que no està gens molest per la revolta interna que està tenint lloc al PP a causa de la distribució del dèficit autonòmic arran de l'anunci que se'n farà repartiment asimètric. Així, ha receptat "sentit comú i molta generositat" i ha cridat a seguir negociant. "En els moments de dificultat cal anar units cap al creixement econòmic, complir i tenir un dèficit raonable", ha afirmat Rajoy, i ha afegit: "És una tasca de tots, estic absolutament convençut que es resoldrà sense dificultats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, els últims dies diversos presidents autonòmics populars s'han enfrontat públicament davant la possibilitat d'atorgar un sostre de dèficit superior a Catalunya, però també a altres comunitats que van tancar el 2012 amb un desequilibri superior al permès, com el País Valencià, les Illes Balears o la Regió de Múrcia. Els presidents d'aquestes tres autonomies, tots ells del PP, s'han posicionat de forma contrària als barons populars d'Extremadura, la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó, Cantàbria o Galícia.

Malgrat la seva seguretat en assolir l'acord, Rajoy s'ha mostrat comprensiu amb el malestar dels 'barons': "Sincerament puc entendre que no ho comparteixin però aquest no és el tema important: és la batalla europea, les reformes i que entre tots siguem capaços de complir el dèficit. No em genera especial preocupació, farem una cosa sensata, equilibrada i raonable, i tothom aplaudirà".

stats