CIMERA EUROPEA
Política 08/12/2011

Rajoy trasllada a Barroso la seva voluntat de complir amb els objectius de dèficit

El futur president espanyol es trobarà aquesta tarda amb Merkel i Sarkozy i posteriorment defensarà en una conferència una coordinació europea més estreta contra la crisi

Acn
1 min
barroso i rajoy

MarsellaEl futur president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha reunit aquest dijous al matí amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso en la primera ronda de contactes amb els principals líders europeus a Marsella. Rajoy, que ha traslladat a Barroso la seva voluntat de complir amb els objectius de dèficit a l'Estat espanyol, es trobarà amb el president francès Nicolas Sarkozy i la cancellera alemanya Angela Merkel entre les 14 i les 15 hores. En el seu primer viatge a l'exterior des de la victòria a les eleccions, Rajoy pretén demostrar el compromís de l'Estat espanyol amb les polítiques econòmiques de la UE i els plans de Merkozy per salvar l'euro. Ahir a la nit es va reunir amb el secretari del Tresor dels Estats Units, Timothy Geithner.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy aprofita la cimera del Partit Popular Europeu per convèncer els seus socis europeus que el nou govern espanyol aplicarà les retallades i mantindrà la confiança dels mercats. A partir de les 15.20 hores, el president electe espanyol pronunciarà un discurs en el qual defensarà la necessitat d'una coordinació europea per fer front a la crisi i aconseguir una política fiscal comuna.

stats