Política 03/06/2015

Rajoy i Sánchez no han parlat de pactes però sí de la situació política en general

El president del govern espanyol ha convidat el líder del PSOE a dinar a la Moncloa. Dimarts va dinar amb Albert Rivera. Sánchez es reuneix aquesta tarda amb Pablo Iglesias

Efe
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en l'acte en què han signat el pacte antijihadisme / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, no han parlat aquest dimecres de pactes postelectorals durant la reunió que han mantingut al la Moncloa, però sí que han intercanviat punts de vista sobre la situació política en general. És el que han assegurat fonts socialistes al final d'aquesta trobada a la seu de la presidència del govern espanyol i que ha durat aproximadament una hora i mitja.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les fonts citades han emmarcat la reunió de Sánchez amb Rajoy dins de la ronda de trobades que va anunciar que mantindria amb el màxim dirigent socialista després de les eleccions municipals i autonòmiques. Durant la reunió, Sánchez ha traslladat el que considera que ha de ser el full de ruta fins al final de la legislatura.

Durant una roda de premsa poc abans de desplaçar-se a la Moncloa (en la qual no ha revelat que dinaria amb Rajoy), el líder del PSOE ha defensat que el govern espanyol ha d'emprendre "un canvi en l'orientació de la política econòmica i social i en els nivells de la qualitat de la democràcia" a Espanya. Segons la seva opinió, "no val només amb canvis de noms o de persones" en els ministeris, sinó que és urgent un canvi del full de ruta en l'acció del govern de Mariano Rajoy.

Rajoy ja va anunciar aquest passat cap de setmana que abordarà tots els canvis que siguin necessaris després del 24-M, però assegurant que no variarà la seva política econòmica perquè creu que és la que ha permès deixar enrere la crisi i començar la recuperació.

Les fonts del PSOE han recalcat que en la reunió d'aquest dimecres a la Moncloa no s'ha parlat de pactes i sí s'ha comentat el calendari legislatiu que queda per davant abans de la convocatòria de les eleccions generals.

Està previst que Sánchez es reuneixi aquest vespre per primera vegada amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias. Rajoy va convidar dimarts a dinar a la Moncloa al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que també s'ha reunit ja amb Sánchez.

stats