CONFRONTACIÓ PP-PODEM
Política 01/03/2015

Rajoy avisa Podem: "No és el mateix parlar en un pavelló d'esports que anar a les reunions del Consell Europeu"

El president espanyol alerta que "és molt fàcil inventar-se un partit en mitja hora, però una altra cosa és governar"

Efe
2 min
Rajoy es fa una 'selfie' amb una simpatitzant / EFE

SevillaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assenyalat aquest diumenge que "és molt fàcil inventar-se un partit en mitja hora" però una altra cosa molt diferent i més dura, ha advertit, és governar. En la seva intervenció en un míting de precampanya a Sevilla per donar suport al candidat del PP a la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, Rajoy ha carregat així, sense citar-los, contra els partits de nou encuny com Podem i ha insistit que "les coses no es produeixen perquè sí", sinó perquè es prenen decisions dures i s'escometen reformes per treure el país endavant. "Parlar és molt fàcil, inventar-se un partit en mitja hora és molt fàcil, però després la vida és molt dura, després cal saber governar, estudiar els temes, no és el mateix parlar en un pavelló d'esports que anar a les reunions del Consell Europeu", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del govern espanyol ha assegurat d'altra banda que l'objectiu del seu partit per a la pròxima legislatura a Andalusia serà la creació de 575.000 de llocs de treball per assolir el nivell d'ocupació de 2007, una xifra "perfectament assolible" si s'apliquen les polítiques populars. Rajoy ha situat aquesta xifra com l'objectiu del seu partit per a la regió, de la mateixa manera que perseguirà crear tres milions de llocs de treball a nivell estatal perquè "no és cap objectiu no realitzable" tornar als 20 milions d'ocupats a l'Estat. "A veure qui m'ho argumenta en contra", ha afegit el cap de l'executiu espanyol.

Així, ha criticat l'actuació de la Junta d'Andalusia perquè "per prometre ocupació cal fer reformes i els socialistes porten més de trenta anys sestejant i sense fer-les". En aquest acte, Rajoy ha tornat a subratllar el compromís amb Andalusia del candidat del seu partit, Juanma Moreno, enfront de les aspiracions polítiques de la presidenta de la Junta, Susana Díaz, que segons ha insistit van més enllà d'aquesta comunitat. Així, ha dit que Moreno no utilitzarà les institucions de la comunitat per "fer piruetes" polítiques. "Juanma ha vingut a quedar-se, es quedarà aquí, no és com una altra persona que jo no citaré i que tothom sap qui és. Juanma no", ha subratllat Rajoy al·ludint a Susana Díaz.

stats