LA GESTIÓ DE LA CRISI
Política 19/08/2012

El govern Rajoy cau en picat

L'executiu del PP afrontarà una tardor calenta amb l'opinió pública en contra i amb els ministeris embolicats en múltiples debats oberts

Joan Rusiñol
1 min
Contrarellotge per salvar l'euro

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, reprèn demà la feina a la Moncloa. Sobre la taula, hi té una caiguda en picat de la popularitat i moltes carpetes polèmiques obertes. La seva valoració al baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) és, actualment –amb dades del juliol–, d'un 3,33. L'estratègia per remuntar no és fàcil. De fet, només els mercats donen a Rajoy algun motiu de tranquil·litat, però de forma temporal, perquè aquesta calma està condicionada al fet que se sol·liciti aviat un altre rescat parcial a Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El desgast, però, no només afecta Rajoy. També el pateix la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha passat de tenir un 5,08 de valoració al baròmetre del CIS del gener a puntuar un 3,78 a l'enquesta del juliol. Recuperar la credibilitat sense amagar informació serà clau per a ella els propers mesos.

Amplieu la informació i consulteu l'anàlisi ministre a ministre –amb la corresponent nota que li atorga el CIS– a l'Ara Premium.

stats