Política 05/09/2015

Rajoy crida a la mobilització el 27-S per frenar el sobiranisme a les urnes

Erigeix el 27-S en l'"inici d'un temps nou" per "garantir la Constitució" a Catalunya. Adverteix que està obert al "diàleg", però no al que ha anomenat "un monòleg" sobiranista. Alerta que el PSOE no té "credibilitat" per defensar la unitat d'Espanya

Marc Colomer
2 min

Lloret de MarEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha fet una crida a la mobilització per impedir la victòria independentista a Catalunya. Sap que davant un independentisme hipermobilitzat, només la mobilització de l'unionisme pot frenar el sobiranisme a les urnes. "Si el pròxim 27 de setembre van a les urnes tots els que volen una Catalunya tan catalana com europea, guanyarem. Si els que aposten per la concòrdia i la solidaritat, la unitat i la diversitat, van a les urnes, guanyarem tots, sobretot Catalunya", ha indicat durant la clausura de l'escola d'estiu del PP a Lloret de Mar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha erigit les eleccions del 27 de setembre en el que ha anomenat "l'inici d'un temps nou", amb un eventual canvi de Govern a la Generalitat que "garanteixi la Constitució espanyola" també a Catalunya. Ho ha advertit durant la clausura de l'escola d'estiu del PP a Lloret de Mar després que el govern que presideix anunciés una reforma legal perquè el Tribunal Constitucional pugui inhabilitar el president de la Generalitat, Artur Mas.

El 27-S, l'inici de la "sortida del túnel"

Més enllà de les habituals advertències davant els eventuals incompliments de la llei -"mentre jo sigui president, es complirà la llei", deia la mateixa setmana que donava a conèixer una reforma de la llei del TC per inhabilitar el president de la Generalitat si no compleix alguna sentència judicial-, ha erigit el 27-S en l'oportunitat per iniciar "la sortida del túnel". "Volem que sigui l'inici de la superació de les ferides i les divisions que els secessionistes antics i els nous han generat", ha asseverat. Segons ell, cal un "període de normalitat" perquè "no es pot sotmetre els ciutadans a un degoteig constant de convocatòries electorals i referèndums".

Ha assegurat que "és clar" que el PP vol "diàleg" amb Catalunya, però "no un monòleg" sobiranista com el que diu que "s'ha hagut de sentir" l'última legislatura. Cap autocrítica sobre la gestió del contenciós nacional de Catalunya. Però sí retrets a la manca de "credibilitat", diu, dels socialistes per garantir la unitat d'Espanya, i a l'"equidistància" de Ciutadans, a qui ha considerat "presos de les seves aliances" també amb els socialistes a Andalusia. Per això ha fet una crida per concentrar al voltant de Xavier Garcia Albiol el vot unionista a Catalunya.

stats