Política 04/06/2014

Rajoy, sobre l'abstenció de CiU: "M'agradaria que en aquesta ocasió no féssim política petita"

El president del govern espanyol, de viatge a Portugal, indica que el seu executiu ha actuat "amb lleialtat" en el projecte de llei de successió a la Corona

Ara
1 min

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres des de Lisboa que li agradaria que no es fes "política petita" en la llei de successió a la Corona espanyola que es votarà al Congrés dels Diputats la setmana vinent. Rajoy ha fet aquesta referència quan li han preguntat directament sobre l'abstenció de CiU, que aquesta tarda confirmaran Artur Mas i Josep A. Duran i Lleida en una reunió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El govern espanyol ha actuat amb transparència i lleialtat. Ningú ha estat ignorat. Vull assenyalar que tothom pot prendre les decisions que consideri pertinents basant-se en els seus interessos. L'únic que m'agradaria és que en una ocasió com aquesta no féssim política petita", ha apuntat Rajoy.

Pel que fa a la tria del nou president de la Comissió Europea (CE), Rajoy ha demanat que es prenguin decisions i que els estats no entrin en "debats incomprensibles". El nom de Jean-Claude Juncker, candidat del PP a les eleccions europees, genera recels en països tan importants com el Regne Unit.

El líder del PP també ha indicat que Espanya ha trobat la via del creixement i ha assenyalat que "cal seguir treballant en la mateixa direcció". "Cal que les institucions europees se centrin en mesures positives", ha afegit. Entre les prioritats que ha assenyalat el president espanyol es troben obrir el crèdit, la política energètica i la immigració.

La unió de Portugal i Espanya

Rajoy ha indicat que Portugal i Espanya són "dues de les nacions més antigues d'Europa" i ha apuntat que l'entrada a la Unió Europea (UE), que tots dos països van fer efectiva l'any 1986, ha servit per "dissoldre" les fronteres entre ells.

stats