Publicitat
Publicitat

PRIMERA ENTREVISTA COM A PRESIDENT

Rajoy culpa les autonomies de la desviació del dèficit

El president espanyol ha explicat que el dèficit de les autonomies s'ha situat al voltant del 2,7% del PIB, enfront de l'1,3% previst

La culpa de la desviació del dèficit és de les comunitats autònomes, segons ha denunciat el president espanyol, Mariano Rajoy, en una entrevista a Efe. Segons ha explicat Rajoy, les comunitats autònomes han sigut responsables de 15.000 dels 20.000 milions d'euros de desviació del dèficit públic que s'ha registrat en l'exercici 2011 . Són dades encara no definitives de la Intervenció General de l'Estat ( IGAE ) que ha avançat el president espanyol en aquesta entrevista.

El cap de l' executiu ha explicat que el dèficit de les autonomies s'ha situat al voltant del 2,7% del PIB , enfront de l' 1,3 % previst , mentre que el desequilibri de l'administració central ha superat lleugerament el 5 %, per sobre del 4,8 % esperat .

Rajoy ha assenyalat que la desviació el 2011 ha sigut de 20.000 milions , la qual cosa implica situar el dèficit en un 8 %, dos punts per sobre del 6 % previst , ja que cada punt addicional suposa uns 10.000 milions d'euros .

Segons el president del govern de l'Estat, a la desviació de 15.000 milions de les comunitats autònomes s'afegeixen les registrades a l'administració central , uns 3.000 milions ; a la Seguretat Social , 5.000 milions , i a ls ajuntaments , uns 1.500 milions

RE

Més continguts de