FESTIVITAT DE NADAL

Rajoy avança que no escatimarà "ni mitjans ni esforços" amb la seguretat dels militars a l'exterior

El president espanyol ha felicitat el Nadal a les forces armades assegurant que Espanya és "un dels països més importants del món"

El cap de l'executiu central, Mariano Rajoy, ha felicitat avui les festes de Nadal a les tropes espanyoles desplegades a l'exterior, a les quals ha assegurat que el govern no escatimarà "ni mitjans ni esforços" per garantir la seva seguretat en el desenvolupament de les seves missions . En la seva primera videoconferència des del Palau de la Moncloa, Rajoy ha conversat amb les missions espanyoles a Marjayún (Líban), Kabul, Herat i Qala i Now (Afganistan), Sarajevo (Bòsnia), Djibouti i Somàlia. Ha conversat a més amb els comandants dels vaixells que participen en l'operació Atalanta, a l'Índic, i els membres de la missió científica a l'Antàrtida (vaixell Hespèrides i base Gabriel de Castella).

El president espanyol ha iniciat la videoconferència traslladant el seu agraïment per la "valuosa missió" que estan desenvolupant a l'exterior i els ha assegurat que tenen el "total reconeixement del govern i de tota la societat espanyola" en aquest sentit. Tot seguit Rajoy ha tingut un record especial per a tots aquells que van perdre la vida servint Espanya i als qui han patit el dolor de les ferides. "A tots ells vull enviar una afectuosa salutació i tot el reconeixement del govern d'Espanya", ha dit.

Rajoy ha recordat als seus interlocutors que la societat espanyola coneix "perfectament" la tasca que desenvolupen, motiu pel qual la institució a la qual pertanyen, les forces armades, és la més reconeguda i valorada pel conjunt dels espanyols. En aquests dies tan assenyalats, el president ha volgut reconèixer el "treball, esforç i sacrifici" de tots ells i els ha fet arribar que "seran sempre una prioritat" per a Espanya i per al govern que presideix. Per Rajoy, la tasca dels destacaments espanyols desplegats a l'exterior és "essencial per al compliment dels nostres compromisos internacionals".

"Espanya assumirà sempre els seus compromisos en el món, estarà sempre amb els seus aliats i complirà sempre la seva paraula en defensa de la llibertat, de la seguretat i dels drets humans", ha assenyalat Rajoy, per qui els drets individuals de les persones "és el més important que tenim com a tals". També ha remarcat que "la seva tasca, la seva entrega, el seu sacrifici, la seva discreció, la seva professionalitat i la seva bona manera fer són valors exemplars amb els quals es pot afrontar qualsevol repte", fins i tot en circumstàncies difícils. "Sàpiguen que tots els reconeixem la seva tasca i el seu esforç per la tasca que desenvolupen, que ens sentim orgullosos de tots vostès", ha subratllat Rajoy. A continuació, ha afegit: "Espanya és una gran nació, un país molt important, dels més importants del món (...), estarem a l'altura de les circumstàncies".

"Des de Madrid, des d'Espanya, jo els envio a tots vostès una afectuosa abraçada i els desitjo que tinguin una feliç nit de Nadal, un bon Nadal i que l'any que ve, el 2012, sigui el millor per a tots vostès, per a les seves famílies, per als seus amics i per a tots els que estimen
", ha conclòs. Els comandaments militars, per la seva banda, han felicitat les festes al president i li han comunicat que intentaran passar aquests dies com si estiguessin en família, contents i orgullosos per complir el seu deure, i menjant productes típics espanyols. Espanya té, en l'actualitat, desplegats en missions internacionals més de 3.000 militars, dels quals uns 1.500 són a l'Afganistan, 1.100 al Líban i uns 500 a Somàlia.