Política 18/01/2012

Rajoy inicia l'agenda exterior al Marroc, com ja és tradició

El cap de l'executiu espanyol es reuneix amb el president del govern marroquí i el rei Mohamed VI. La trobada se centra a impulsar les relacions comercials entre Espanya i el Marroc

Efe
1 min

RabatEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, inicia aquest dimecres l'agenda exterior al Marroc, d'acord amb la tradició dels seus predecessors al càrrec de l'executiu des de la presidència de Felipe González.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy es reunirà amb el seu homòleg marroquí, Abdelilah Benkiran, i el rei Mohamed VI, en una trobada per impulsar les relacions comercials entre Espanya i el Marroc.

D'aquesta manera, el president espanyol es convertirà també en el primer cap d'un executiu estranger que rep Benkiran, després de la seva victòria electoral del passat 25 de novembre.

Tot i les discrepàncies sobre qüestions com el Sàhara Occidental o l'estatus de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, els governs espanyol i marroquí han destacat en els últims dies la fluïdesa de les seves relacions. De fet, l'executiu de Rajoy ha reiterat que vol que la relació amb el Marroc tingui un caràcter prioritari.

stats