Publicitat
Publicitat

L'oposició exigeix a Rajoy una agenda plural i espera que concreti les seves polítiques

El nou president espanyol pronuncia el discurs d'investidura a les 12 del migdia. Els partits volen que s'abordi el pacte fiscal, l'autodeterminació i el conflicte basc

El nou president del govern espanyol, Mariano Rajoy, pronuncia a les dotze del migdia d'aquest dilluns al Congrés el seu discurs d'investidura. Els partits de l'oposició esperen que concreti les seves polítiques, un mes després d'haver guanyat les eleccions, i li exigeixen una agenda plural.

CiU ha dit que decidirà el seu vot segons el to de Rajoy en el discurs. ERC té com a objectiu que l'Estat espanyol reconegui el dret a l'autodeterminació de Catalunya, i ICV prioritzarà la llei de transparència, una nova llei electoral, una economia verda i la reforma constitucional.

Una setmana d'infart

La mesa del Congrés es reuneix aquest dilluns a les nou del matí per veure el recurs d'Amaiur. A les dotze del migdia intervé Rajoy per presentar el programa de govern. A la tarda, rèpliques de PSOE, CiU, IU-ICV i potser el PNB.

Dimarts les minories interpel·len Rajoy i el PP l'investirà com a president. L'endemà jurarà càrrec davant el rei i farà públic el nou govern. Dijous els ministres juren càrrec davant el monarca i els del PSOE faran el traspàs de carteres. Divendres, foto de família i primer consell de ministres.

Podeu llegir l'article complet a l' ARA Premium.

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT