Política 06/01/2015

Rajoy mobilitza el PP amb quatre grans actes al febrer per presentar el programa i els candidats a les eleccions

Els populars es presentaran com el partit de l'estabilitat davant de la incertesa del "populisme" i no defugiran el debat ideològic

Europa Press
2 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, en la convenció del PP a Barcelona aquest dissabte / EFE

MadridEl PP està dissenyant una intensa agenda d'actes amb motiu de les eleccions del 24 de maig que inclourà quatre grans actes al febrer per presentar els seus programes marc, l'autonòmic i el municipal, i els seus candidats tant a les alcaldies com a les comunitats autònomes, segons han informat a Europa Press fonts de la formació. El president del govern, Mariano Rajoy, i la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, donaran més pistes sobre aquest calendari en el comitè executiu nacional del PP que se celebrarà el proper 12 de gener, i és possible que el partit faci públic també llavors el nom del coordinador de campanya dels comicis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta cita amb la plana major del PP també servirà per concretar els detalls de la convenció nacional que la formació celebrarà els propers 23, 24 i 25 de gener a Madrid, en què els populars faran públic el seu manifest electoral.

La presentació dels caps de cartell és el que ha despertat més expectació, ja que fins ara Rajoy s'ha mantingut un absolut mutisme sobre places tan importants com les de Madrid o la Comunitat Valenciana, en les quals algunes enquestes desbanquen el PP del poder.

Per aquests actes, el PP persegueix mobilitzar tota el partit perquè es bolqui en la tasca de "pedagogia" que tant repeteix Rajoy. El partit vol que els seus recalquin als espanyols que els sacrificis d'aquests anys han valgut la pena i que ara no es poden "tirar per la borda" els beneficis que ha produït l'esforç realitzat.

De fet, el PP es presentarà a les eleccions autonòmiques i municipals del maig com el partit de l'estabilitat i la seguretat enfront de la incertesa de les polítiques que defensen populismes i formacions com Podem, segons han informat a Europa Press fonts populars.

El mateix Mariano Rajoy ha posat èmfasi en les seves últimes intervencions en el valor de l'estabilitat i, de fet, fia l'enlairament definitiu d'Espanya a aquesta estabilitat que ofereix el bipartidisme de PP i PSOE.

"Defenso l'estabilitat com la virtut que fa avançar les societats", va dir Rajoy fa uns dies, després de defensar els dos grans partits davant "altres coses" que generen "inestabilitat, falta de progrés i retrocés".

Aquest serà un dels principals missatges del PP en campanya electoral, en un moment en què la majoria de les enquestes pronostiquen que el partit de Pablo Iglesias recollirà un fort suport electoral a les pròximes cites electorals. "Són unes eleccions en què ens hi juguem molt, no ja com a partit, sinó com a país", ha resumit un càrrec del partit.

Precisament, i davant aquesta irrupció de Podem, el PP es prepara per a una campanya electoral amb una important càrrega ideològica en la qual els populars defensaran els seus valors i els seus trets identitaris, asseguren les fonts consultades. "El Partit Popular no defugirà el debat ideològic", ha avançat a Europa Press un membre de la cúpula del partit.

El PP porta diversos mesos treballant en el programa marc de les eleccions autonòmiques i municipals, que tindrà quatre eixos bàsics: un pacte cívic que inclogui la seva aposta per la regeneració, un pla de suport a les famílies, mesures de modernització de l'administració i incorporació de bones pràctiques, i un capítol econòmic en el qual la lluita contra l'atur segueix sent la prioritat.

stats