Política 27/01/2016

Rajoy reitera la seva disposició a parlar amb Puigdemont si el president li truca

Assegura que la trucada de l'imitador del president de la Generalitat va servir perquè "s'entenguessin moltes coses"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Mariano Rajoy va recordar que havia coincidit amb Carles Puigdemont a la inauguració de l’AVE quan l’ara president de la Generalitat era alcalde de Girona.

MadridPrimera resposta del president en funcions del govern espanyol a la trucada que li va fer Ràdio Flaixbac fent-se passar pel nou president de la Generalitat. En una entrevista a Telecinco, Mariano Rajoy ha reiterat que estaria disposat a parlar amb Carles Puigdemont si li truca. Això sí, ha deixat entreveure que ell no té la intenció de fer el pas. Per al líder del PP, la trucada de l'imitador "va servir perquè alguna gent se n'adonés d'algunes coses". Considera que des de Catalunya, molts asseguraven que "no volia parlar amb el senyor Puigdemont" i, segons els seu punt de vista, la broma va demostrar el contrari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Parlant amb un senyor que creia que era Puigdemont li vaig dir: 'Miri, em truca de nou i ens podem veure el dilluns o dimarts. O sigui, que em veuria amb ell 24 hores, 48 o 72 després que ell em truqués'", ha explicat al programa d'Ana Rosa, en una entrevista que ha durant més d'una hora i que ha servit perquè el president del PP donés explicacions sobre els últims casos de corrupció. "No sé si el PP està imputat", ha assenyalat.

Què va demostrar la trucada?

Sense saber que es tractava d’una broma, la conversa amb l’imitador de Carles Puigdemont va donar pistes de com afronta el moment polític el cap de l’executiu espanyol en funcions. D’entrada, el to de les seves paraules va ser significatiu perquè no tenia res a veure amb la duresa que, per exemple, acostuma a fer servir la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, els divendres a la Moncloa, després del consell de ministres. Amb el previsible xoc institucional a l’horitzó, Rajoy va demostrar fair play. La pregunta (de moment sense resposta) és si això es deu a un intent de posar el comptador a zero amb el nou president de la Generalitat, amb qui va buscar la complicitat recordant-li que s’havien conegut inaugurant l’AVE quan Puigdemont era alcalde de Girona.

stats