Política 08/01/2015

Rajoy i el cap de govern andorrà esquiven el cas Pujol i el procés sobiranista en la seva reunió bilateral

"No he vingut aquí a parlar de persones concretes"; assegura el president espanyol en resposta sobre l'afer que afecta l'expresident català

Oriol March
1 min

Ordino (Andorra)"No s'ha tractat". Aquesta ha estat la resposta estàndard del president espanyol, Mariano Rajoy i el cap de govern andorrà, Antoni Martí, al voltant del cas Pujol i del procés sobiranista en la roda de premsa posterior a la seva reunió bilateral d'aquest dijous a Ordino (Andorra)."Aquest assumpte no s'ha tractat, és un afer intern del nostre país", ha considerat Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En aquesta trobada s'ha parlat de coses molt importants per Andorra i per Espanya. El problema català que solucionarà Espanya. No tinc per què ficar-me en assumptes que no són de la meva incumbència. No és neutralitat, és racionalitat", ha sentenciat Martí, que en tota la seva intervenció s'ha dedicat a lloar la visita de Rajoy i a destacar que entre Espanya i Andorra "no hi ha secrets".

"Espanya i Andorra sempre han d'estar units. I sempre els interessos d'Espanya i Andorra seran convergents", ha considerat el cap de govern andorrà. El president espanyol també ha recalcat la bona relació entre els dos estats i ha reiterat el suport del seu govern a la signatura d'acords d'associació entre el país pirinenc i la Unió Europea (UE).

Relacions "més enllà" de la fortuna de l'expresident

Tot i que la confessió de la fortuna de l'expresident de la Generalitat planava amb força sobre la cita entre Rajoy i Martí, els dos han negat qualsevol referència al cas en el seu contacte bilateral. "No hem parlat del cas Pujol, perquè les relacions amb Espanya van molt més enllà d'això", ha considerat el mandatari andorrà. "No he vingut a parlar de persones", ha afegit Rajoy, que ha evitat referir-se a "qualsevol decisió de la justícia".

stats