ELECCIONS GALLEGUES
Política 16/09/2012

Mario Conde serà candidat a la presidència de la Xunta de Galícia

Ara
2 min
Mario Conde serà candidat a la presidència de la Junta de Galícia

BARCELONAMario Conde serà el candidat a la presidència de la Xunta per Societat Civil i Democràcia (SCD). La convenció del partit celebrada ahir al palau de congressos de Santiago de Compostel·la, que va aplegar 500 persones, va decidir participar en les eleccions i fer-ho encapçalada per l'exbanquer, que en la dècada dels anys noranta va ingressar a la presó per un cas d'apropiació indeguda i per falsedat documental mentre dirigia Banesto.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta de Conde va ser plantejada als assistents pel president de SCD, Daniel Movilla, i aprovada "per aclaparadora majoria", segons va informar SCD en un comunicat. Conde liderarà la candidatura de Pontevedra, la mateixa que l'actual president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, del PP gallec.

Habitual a Intereconomía

En declaracions als periodistes, l'empresari -advocat de l'estat en excedència i habitual a les tertúlies de la ultraconservadora Intereconomía-, va recordar que havia nascut a Pontevedra i que és "lògic" que es presenti per aquesta província, de la qual procedeix també la seva família materna. A més, va apuntar que li agraden els reptes i Pontevedra és "un lloc una mica més difícil i més complicat", tot i que "alguns van especular amb Ourense i certes aliances més o menys estranyes", i que a Pontevedra podrà "competir" més directament amb Feijóo.

El nou candidat va rebutjar la "partitocràcia", que a parer seu ha donat una "classe política tancada, que està lluny dels interessos de la ciutadania", de manera que un dels seus objectius és "que s'acabi la classe política professional". Es va referir al fet que se'l critica per muntar un partit polític per ser com els altres polítics. "És exactament a l'inrevés: nosaltres vam muntar un partit polític perquè ells siguin com nosaltres".

stats