Política 02/10/2018

Marlaska condecora Enric Millo, delegat del govern espanyol durant l'1-O i màxim responsable durant el 155

Ha signat la proposat del govern de Rajoy per concedir-li una medalla de la Guàrdia Civil

Acn
2 min
Enric Millo: “Crec que la policia  va actuar amb professionalitat”

MadridL'exdelegat del govern espanyol a Catalunya durant l'1-O i màxim responsable de l'Estat a Catalunya durant l'aplicació del 155, Enric Millo, rebrà la Gran Creu de Plata al Mèrit Civil de mans de la Guàrdia Civil. La proposta la va fer l'executiu de Mariano Rajoy i l'ha signat l'actual ministre socialista de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, abans de la celebració del dia del cos, el 12 d'octubre.

Juntament amb la condecoració de Millo també hi ha la d'altres excàrrecs de l'Estat a Catalunya, entre ells tots els delegats i subdelegats proposats pel govern de Rajoy. Fonts pròximes al ministre han afirmat que no han volgut ser "sectaris" i han autoritzat un tràmit iniciat pel govern de Rajoy. La medalla no va acompanyada de cap dotació econòmica.

Coincidint amb l'aniversari de l'1-O, Millo es refermava a l'ARA que la "policia va actuar amb proporcionalitat" durant les càrregues de fa un any. En una entrevista, va tornar a culpar l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el seu Govern de tot el que va passar aquell dia.

Cleries: "El condecoren per cada cop de porra que va donar"

Marlaska ha comparegut aquest dimarts a la Comissió d'Interior al Senat, on el portaveu del PDeCAT, Josep Lluís Cleries, li ha qüestionat que hagi atorgat aquest reconeixement a Millo. "El condecoren per cada cop de porra que es va donar l'1-O", s'ha preguntat amb ironia Cleries, que assegura que "no veu canvi de tarannà" en el govern del PSOE si el condecora. "L'1-O ens vam sentir agredits per una violència d'Estat i esperem que el seu ministeri depuri responsabilitats perquè qui va comandar la delegació de govern ara el condecoren", ha lamentat Cleries, que ha dit que aquest reconeixement es pot entendre com un "insult".

El ministre ha respost a Cleries i ha justificat la medalla perquè és una proposta de l'anterior executiu i no vol ser "sectari". "No m'agrada ser sectari, si tinc les propostes i no hi ha res molt específic que se salta qualsevol possibilitat per entendre que la condecoració és procedent no la tiraré enrere", ha manifestat. Ha especificat que és un reconeixement a la seva vida pública "comparteixi o no la totalitat de la seva actuació".

stats