Política 30/09/2019

Marlaska exigeix a Torra que condemni "la violència" dels CDR: "És una cosa fàcil per a qualsevol demòcrata"

Admet que el ministeri està en coordinació permanent amb els Mossos pel dispositiu de l'1 d'octubre

Ara
1 min
Marlaska exigeix a Torra que condemni "la violència" dels CDR: "És una cosa fàcil per qualsevol demòcrata"

MadridCom ja va fer el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, el ministre d'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha demanat avui al president Quim Torra que condemni l'exercici de la violència dels grups independentistes radicals, independentment del que verifiqui la investigació judicial sobre la seva vinculació amb els membres dels Comitès de Defensa per la República (CDR) detinguts per delictes de terrorisme i tinença d'explosius.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Torra ha de fer una cosa molt fàcil, que és condemnar l'exercici de la violència amb qualsevol tipus de finalitat. Això és molt simple per a qualsevol demòcrata", ha expressat Marlaska en declaracions als mitjans abans de participar en una jornada sobre la prevenció i el control dels ciberdelictes en col·lectius vulnerables.

Així, ha demanat respecte per la investigació judicial i que no es facin especulacions sobre si Torra va col·laborar amb els CDR o si es va reunir amb la germana de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. "Siguem respectuosos amb la investigació judicial i no fem especulacions més enllà del que consti en les actuacions policials", ha assenyalat.

Davant la jornada d'aquest dimarts , en la qual es compleix l'aniversari del referèndum d'independència de l'1 d'octubre del 2017, Marlaska ha assegurat que Interior actua en "coordinació permanent" amb els Mossos d'Esquadra per garantir la seguretat ciutadana a Catalunya.

"En matèria de seguretat actuem en coordinació permanent amb els Mossos i prenem les decisions sustentades en els paràmetres de necessitat i proporcionalitat per concretar el nombre d'efectius", ha explicat el ministre d'Interior, que ha demanat discreció sobre si enviaran més efectius policials a Catalunya per l'1-O, tot i que l'Estat ja ha reconegut que ha enviat 200 agents.

stats