Política 28/10/2019

Marlaska anuncia que condecorarà els policies ferits en els aldarulls contra la sentència

Defensa que la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos han demostrat una coordinació "exemplar"

Europa Press
1 min
El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska.

BarcelonaEl ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat aquest dilluns que ha ordenat que s'iniciïn els tràmits per condecorar els agents de les policies locals, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que han treballat i han estat ferits en les protestes de les últimes setmanes a Catalunya contra la sentència de l'1-O. En una entrevista de la SER Catalunya, Marlaska ha valorat que tots els agents "han format i formen durant aquests dies un únic uniforme", i ha assegurat que són l'avantguarda de la societat perquè garanteixen que a l'espai públic tots els ciutadans puguin exercir drets i llibertats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marlaska ha criticat, en aquest sentit, els partits de l'oposició que aposten per l'aplicació de la Llei de Seguretat Nacional, el 155 o l'estat d'alarma i ha defensat que el govern espanyol "aplica l'ordenament jurídic atenent als fets". Ha detallat que la Llei de Seguretat Nacional es pot aplicar quan hi ha una absència de coordinació entre cossos policials estatals i autonòmics, i ha assegurat que actualment la coordinació i col·laboració amb els Mossos és "absolutament exemplar".

Sobre les seves declaracions a 'La Razón' en què comparava la "violència" a Catalunya i Euskadi, ha assegurat que es referia al fet que a Catalunya hi ha un problema d'ordre públic i que els agents de Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional li han traslladat que "mai s'havien enfrontat amb unes persones que exercissin la violència contra ells d'una manera tan determinant".

stats