Política 28/05/2018

Maroto, després de la moció de Sánchez: "Es deuen estar fregant les mans Puigdemont, Torra, Rufián o Bildu"

El vicesecretari popular acusa el líder socialista de dinamitar el consens en el desafiament català

Ara
2 min
Maroto, després de la moció de Sánchez: "Es deuen estar fregant les mans Puigdemont, Torra, Rufián o Bildu"

MadridEl vicesecretari de política social i sectorial del PP, Javier Maroto, ha admès aquest dilluns que hi ha "certa preocupació" al seu partit davant la moció de censura que ha presentat el PSOE per fer fora Mariano Rajoy després de la sentència del cas Gürtel, i ha assenyalat que es deuen estar "fregant les mans" persones com l'expresident Carles Puigdemont; el seu successor, Quim Torra; el diputat Gabriel Rufián o formacions com Bildu. En una entrevista a Telecinco ha afirmat que en aquest moment la "principal dificultat" que travessa Espanya, un cop "superada la pitjor part de la crisi econòmica", és el "desafiament a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem passat de tenir una situació en què els tres partits constitucionalistes anàvem a la una, fins i tot de cara a un nou 155, al fet que Sánchez dinamiti aquest consens i hagi de pensar en aliats com Puigdemont o Torra, als quals ell mateix deia que eren els Le Pen d'Espanya", ha emfatitzat. Per tot això, ha assenyalat que estan en una situació "delicada" perquè "sempre que es debilita la fortalesa dels constitucionalistes n'hi ha qui en treu profit". "Amb la decisió de Sánchez es deuen estar fregant les mans segurament persones com Rufián, Puigdemont, Torra o els líders de Bildu, que veuen que els seus vots també compten", ha asseverat.

Maroto ha recalcat que perquè el secretari general del PSOE sigui president "ha de comptar amb el suport dels 17 diputats independentistes, que volen que Sánchez alliberi els que ells anomenen presos polítics i que admeti les seves concessions". "El problema no és que surti, el que em preocupa és l'endemà, perquè les reformes que Sánchez vol fer al país les ha d'aprovar amb Bildu, ERC i Podem", ha subratllat. Pel que fa a l'exigència de Cs de convocar eleccions anticipades, Maroto ha subratllat que el partit d'Albert Rivera haurà d'explicar si "la paraula 'estabilitat' entra en els seus plantejaments" perquè, segons ha dit, per al PP "és molt important l'estabilitat", no només per raons econòmiques, socials i d'ocupació", sinó pel problema català, que "afecta a tothom". "És l'enèsima vegada que Pedro Sánchez intenta una investidura amb els mateixos números i els mateixos partits. Jo crec que fracassen no només pels números, sinó perquè el projecte és impossible perquè els interessos són incompatibles", ha conclòs.

stats