Política 10/04/2016

Marta Ribas, coordinadora d'ICV: "Estem a 15 mesos de guanyar les eleccions a Catalunya"

David Cid, colíder ecosocialista, reivindica el Pacte del Tinell com el millor acord de govern que ha tingut Catalunya

Sara González
2 min
Els nous líders d'ICV, David Cid i Marta Ribas, en la cloenda de l'assemblea del partit / ACN

Barcelona"Estem a 15 mesos de guanyar les eleccions a Catalunya". Aquest ha estat el crit de guerra que ha llançat la nova coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas, durant la cloenda de l'assemblea en la qual s'ha oficialitzat el canvi de direcció. La dirigent ecosocialista, que ha pres com a referència el calendari de 18 mesos fixat pel full de ruta independentista del Govern, ha fet una crida a encarar amb força "la recta final" per guanyar i governar en més espais a Catalunya de la mà de la confluència d'esquerres que impulsa Ada Colau. "Carreguem-nos d'energia perquè tenim molta feina a fer", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ribas ha assegurat que tant ICV com dirigents com Ada Colau, Pablo Iglesias, Joan Josep Nuet, Lluís Rabell o Equo tenen la "responsabilitat compartida" d'aconseguir un govern d'esquerres que faci front a les desigualtats, un repte que, ha dit, és tan "complex com apassionant". El colíder ecosocialista David Cid ha subratllat que els socialistes "s'han rendit" i no han "donat la guerra" que els temps requereixen i que per això s'obre una gran oportunitat per "construir el gran partit de l'esquerra catalana" que anhelava el PSUC.

Cid ha reivindicat el Pacte del Tinell que va permetre el govern del tripartit del PSC amb ERC i ICV com el millor executiu que ha tingut Catalunya fins ara. L'objectiu del nou projecte ecosocialista, ha explicat Cid, és aconseguir arribar al Govern per treballar "de forma real" pel referèndum, batallar "contra la recentralització del PP" i posar les polítiques "al servei de la gent". Cid ha afegit que la seva formació no farà en cap cas president cap dirigent de dretes ni a Espanya ni a Catalunya.

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha apel·lat a l'orgull d'ICV en la seva intervenció com a convidat a l'assemblea. El diputat ha instat els ecosocialistes a "no defallir" en el projecte de confluència i ha reivindicat el seu paper "decisiu" per posar les bases del nou subjecte polític. "Us toca un cop més encetar i impulsar el debat. Si no l'ompliu vosaltres hi ha el temor al buit", ha afirmat. Rabell ha recordat que ICV ha actuat amb "generositat" i ha defensat que forma part "del bo i millor de la tradició d'esquerres".

stats