Política 12/12/2018

Marta Rovira planteja una resposta "massiva, política i cívica" a la "provocació" del consell de ministres

La CUP reclama una mobilització que impedeixi que la reunió es faci en un context de normalitat

Ara
2 min
DIRIGENT NOVELLA  Sense un gran bagatge polític, Rovira és al capdavant de la segona força del Parlament.

BarcelonaEl 21 de desembre hi haurà reunió del consell de ministres a Barcelona i ningú dubta que també hi haurà mobilitzacions de protesta contra el que part de l'independentisme considera una "provocació". L'última en sumar-se a través de les xarxes a aquesta polèmica ha sigut la secretària general d'ERC. Des de l'exili suís, Marta Rovira, no ha dubtat en qualificar la reunió de "provocació" i ha apuntat quina hauria de ser per a ella la resposta de la societat catalana: "La nostra resposta davant d’aquesta provocació, i les que vindran, ha de ser la via catalana: massiva, política i cívica!"

En una sèrie de tuits, Rovira denuncia la repressió de l'Estat a les institucions catalanes, començant per l'existència de presos polítics i exiliats. Fonts d'ERC assenyalen que el partit està en contacte amb les entitats responsables de les organitzacions que impulsaran les mobilitzacions del pròxim 21 de desembre. Accions que seran "pacífiques i no violentes", tot i que les fonts reconeixen que hi ha grups que no es poden controlar. Aquest dimecres, des del Parlament, el president del Govern, Quim Torra, ja ha avisat els CDR que "no es poden atacar els cordons policials".

Una opinió molt similar a la de Rovira és la que ha expressat el cap de files de la CUP al Parlament, Carles Riera. A Catalunya Ràdio ha qualificat el consell de ministres a Barcelona de "provocació inacceptable" i ha considerat que és un "acte despòtic" del govern espanyol per fer una "demostració de força absolutament innecessària i antidemocràtica". Amb tot, ha apostat perquè el consell de ministres "no es pugui reunir en un context de normalitat política", defensant que la ciutadania pugui "expressar democràticament" la seva "indignació" al carrer.

stats