Política 11/03/2015

Camps revela que una firma de disseny del cosí de la dona de Ros va rebre 230.000 euros en diversos contractes

Les empreses que investiga l'Oficina Antifrau per possibles conflictes d'interessos han facturat més de 250.000 euros a la Paeria en els darrers deu anys

Acn
2 min
Marta Camps acusa Ros d’haver orquestrat un “linxament” contra la seva persona perquè no va signar factures de despeses “immorals”.

LleidaL'exprimera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Marta Camps, ha revelat a l'ACN que una firma de disseny del cosí de la dona de l'alcalde Àngel Ros, Fotomuntatges Monicolor S.L., va rebre 230.000 euros en diversos contractes de la Paeria, com ara en el disseny dels estands de l'Ajuntament de Lleida a la Fira de Sant Miquel i Municipàlia. Aquesta és una de les empreses que investiga l'Oficina Antifrau per detectar si hi ha hagut possibles conflictes d'interessos en contractes amb familiars, personal que treballa a l'Ajuntament o amb familiars de dirigents del PSC, uns contractes que sumarien, segons Camps, més de 250.000 euros en els darrers deu anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta, en concret, de l'empresa Fotomuntatges Monicolor S.L, l'administrador únic de la qual és Lluís Miró Gaset, cosí germà de Neus Bernaus Gaset, esposa de l'Alcalde Àngel Ros. Segons Camps, a aquesta empresa de disseny gràfic la Paeria li ha adjudicat des de l'any 2005 el disseny, muntatge i instal·lació dels estands institucionals de la Fira Sant Miquel i de Municipàlia, a través de contractes menors i procediments negociats sense publicitat en la majoria de casos, per imports que oscil·len entre els 53.900 euros de l'any 2009 fins als 10.684 de la fira de l'any 2014. A més a més, durant l'any 2014 també se li va encarregar tasques de disseny i d'habilitació de la Casa dels Gegants per 12.801 euros i el disseny de plafons per les exposicions del POUM a través de factures directes per 2.268 euros.

La segona empresa investigada per Antifrau és Impre Art, Arts Gràfiques S.L, una impremta de Golmés, l'administrador únic de la qual és el germà de l'ex alcaldessa del PSC de Mollerussa, actual regidora i assessora a la Diputació, Teresa Ginestà, a la qual, segons Camps, només durant l'any 2014 se li van encarregar treballs per 19.211 euros. Principalment, en la impressió de carnets de soci de l'Arborètum i en l'edició de les revistes de difusió de les activitats municipals Nits d'estiu, entre d'altres.

La tercera empresa investigada per Antifrau, segons la documentació de què disposa Antifrau, segons Camps, és Espai Cavallers 31-33 S.L, empresa fundada per Roser Xandri, assessora tècnica especial del gabinet d'alcaldia, càrrec de confiança de l'alcalde Ros, que entre 2013 i 2014 va facturar a l'ajuntament un total 5.162 euros per productes diversos de representació protocol·lària com fulards de disseny, corbates i quadrets de seda pintats a mà, detalls de nadal, regals a conferenciats que participaven en actes a la Paeria, gravats i regals de representació, entre d'altres.

Camps ha reconegut que els contractes no serien il·legals, però sí "èticament qüestionables". Aquests fets "formen part de possibles irregularitats administratives en què s'estarien afavorint unes empreses davant d'altres sense publicitat pel fet de tenir relació amb familiars de l'alcalde i de personal de confiança de Ros", ha dit.

stats