ELECCIONS 25-N
Política 16/10/2012

ERC confia que la UE pressioni Espanya perquè negociï amb Catalunya el referèndum

Marta Rovira espera que tant els republicans com la CUP obtinguin bons resultats per garantir que la independència es construeixi "des de l'esquerra"

Roger Tugas
2 min
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha presentat l'eslògan de precampanya del partit: 'l'esquerra d'un nou país'

BarcelonaLa secretària general i número dos a les llistes d'ERC, Marta Rovira, ha presentat aquest dimarts la precampanya dels republicans, amb el lema "L'esquerra d'un nou país", que reclama que es convoqui un referèndum sobre la independència abans de dos anys. Tot i això, aspiren també a garantir que l'estat català no surti de la Unió Europea i que "la ciutadania no ho pateixi" seguint pagant les prestacions de jubilació i atur i els serveis socials. "No volem entrar en el procés de transició nacional si aquest no és social", ha assegurat Rovira. Així, ERC defensarà que la independència és la millor fórmula per blindar un estat del benestar potent i bastir una República moderna, transparent i el màxim de democràtica. En aquest sentit, la dirigent republicana veu "positiu" l'acord entre Escòcia i el Regne Unit per celebrar el seu referèndum el 2014, perquè "reforça la via democràtica i genera complicitats" tot i que "hi ha certes mancances democràtiques dels governs espanyols que ens fan dubtar que ells sí negociïn". "Tot i això, pot rebre pressions de la Unió Europea perquè obri una porta de diàleg per negociar la convocatòria d'un referèndum", ha aventurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quant a la concurrència de la CUP als comicis del 25-N, Rovira ha evitat valorar si els pot perjudicar i ha entès que, com "no són eleccions ordinàries", hi vulguin participar. "Representem opcions polítiques amb petites diferències en l'esquerra i formem part de l'espai independentista", ha subratllat, i ha afegit que, "com més força treguin les esquerres independentistes" que encarnen les dues formacions, més s'enfortirà la idea que "un país nou s'ha de construir des de l'esquerra".

ERC tornarà a presentar-se als comicis juntament amb la plataforma Catalunya Sí, que donarà suport a la candidatura i aportarà independents a les llistes com la jurista Gemma Calvet, la periodista Eva Piquer, el filòsof Josep-Maria Terricabras, l'escriptor Jordi Llavina, el crític cinematogràfic Àlex Gorina o els músics Joan Reig i Jaume Pinyol.

stats