NOU FINANÇAMENT
Política 07/05/2012

ERC reclama a CiU que trenqui amb el PP perquè "fa un any que perdem el temps" amb el pacte fiscal

Marta Rovira recorda al Govertn que ara "hi ha una altra majoria suficient al Parlament" i li demana "que no esperi a què fracassi el pacte fiscal per plantar-se"

Roger Tugas
1 min
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, en roda de premsa

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha carregat aquest matí contra les últimes declaracions del Govern conforme plantarà cara a "l'evident ofensiva recentralitzadora" del govern espanyol i li ha reclamat que tradueixi en fets aquestes afirmacions. "S'han d'acabar els pactes amb l'Estat espanyol, [...] ningú se'n pot refiar", ha demanat la dirigent republicana, que per fer efectiu el canvi de rumb de CiU reivindica que trenqui amb el PP ja, que avanci cap al concert econòmic sense esperar més i que no acati les retallades addicionals en sanitat i educació que vol imposar ara l'executiu central respecte els pressupostos autonòmics ja aprovats. Segons Rovira, "fa un any que perdem el temps" amb gesticulacions sobre el pacte fiscal i acords amb els populars i ara "hi ha una altra majoria suficient al Parlament", en relació a una possible aliança de CiU amb ERC. "Que no esperi a què fracassi el pacte fiscal per plantar-se", li demana la dirigent republicana, ja que "no pot haver-hi un pla A i un pla B, sinó una agenda única". Rovira rebutja que una llei d'hisenda pròpia sigui una alternativa al concert econòmic, ja que aquest ja ha d'incloure l'agència tributària catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els catalans pateixen una doble crisi", la internacional i la derivada de formar part d'Espanya, segons la dirigent republicana, i per això demana posar fil a l'agulla en la transició nacional. Mentre, accepta recuperar l'impost de successions per a les rendes altes, com va suggerir el líder de CDC, Oriol Pujol, però a la vegada reclama incrementar ingressos amb mesures ja existents com l'impost als dipòsits bancaris.

stats