CONFERÈNCIA NACIONAL
Política 06/07/2013

Marta Rovira: "Farem tot el que faci falta perquè els ciutadans puguin decidir en quin estat volen viure"

La dirigent republicana obre la conferència nacional d'ERC reclamant "que la gent que més té contribueixi contra la crisi per garantir la igualtat d'oportunitats"

Roger Tugas
2 min

L'Hospitalet de LlobregatLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha obert aquest dissabte a l'Hospitalet de Llobregat la conferència nacional dels republicans que ha de fixar el seu full de ruta cap a la consulta i les bases del seu model de República catalana. "Farem tot el que faci falta perquè els ciutadans puguin decidir en quin estat volen viure", ha assegurat la dirigent republicana després d'afirmar que "continuar dins l'estat espanyol no és possible, no és un bon negoci, no ens permetrà sortir d'aquestes crisi, ja que actua contra les condicions de tots nosaltres i malbarata els nostres impostos". Ha recordat, en aquest sentit, les inversions en trens d'alta velocitat deficitaris, ministeris sense competències o l'exèrcit. "No podem formar part d'un estat que fa aquestes polítiques i que ens maltracta sistemàticament, tenim l'obligació de dotar-nos d'un estat nou, que serveixi els nostres interessos i necessitats econòmiques i socials", ha defensat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Rovira ha definit les bases ideològiques d'ERC que definiran el projecte polític que dibuixarà la conferència nacional. En aquest sentit, s'ha definit com a republicans per la voluntat de "servir públicament" i "anteposar els interessos generals per sobre dels individuals de cadascú" i com a socialdemòcrates per l'anhel de "distribuir millor la riquesa perquè no hi hagi tantes desigualtats socials". "Volem que la gent que més té no tingui una actitud conservadora i contribueixi contra la crisi, per garantir la igualtat d'oportunitats", ha exemplificat.

Així mateix, la dirigent republicana ha reclamat infraestructures "però respectant el territori", citant com a exemple el corredor mediterrani, "que té un ampli consens al nostre país, però el govern espanyol l'impedeix i boicoteja allà on li calgui". "És el cost de ser una comunitat autònoma amb un estat que rema en contra dels interessos del nostre de país, cosa que passa factura a tots nosaltres", ha denunciat.

stats