NOU FINANÇAMENT
Política 26/05/2012

ERC reclama a Mas que "faci quadrar els seus consellers" en la defensa de la hisenda pròpia

Marta Rovira demana a Joana Ortega que sigui lleial al president perquè les discrepàncies les "poden aprofitar els altres per menystenir l'aspiració de pacte fiscal"

Ara
1 min
Mas i Junqueras es van reunir ahir a primera hora del matí al Palau de la Generalitat.

BarcelonaArtur Mas ha vist aquesta setmana com el líder d'Unió, Josep Antonio Duran i Lleida, es desmarcava de la seva proposta de llei d'hisenda pròpia si la negociació del pacte fiscal fallava i ahir se li unia la també democristiana vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, el que provoca una clara divisió dins de l'executiu i de la federació de CiU. En aquest context, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha instat avui Ortega a defensar amb fermesa el Govern en la hisenda pròpia. "Les afirmacions de la vicepresidenta són una discrepància en públic greu" amb Mas i "això ho poden aprofitar els altres per menystenir l'aspiració de pacte fiscal", critica Rovira, qui afirma que "discrepar en públic del teu propi líder és donar munició als que s'oposen a què Catalunya tingui un finançament just i acabi amb l'espoli fiscal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, la dirigent republicana creu que "no és de calaix que el segon d'un govern esmeni la plana al líder" i li reclama a Mas "que faci quadrar els seus consellers i conselleres en el tema de la hisenda pròpia". ERC sempre ha repetit que el consens entre les forces polítiques no pot aigualir la proposta de concert econòmic, però ara afegeix que "la unitat a la que molts cops apel·la el president Mas també ha d'existir, sense fissures, dins del seu propi govern".

stats