ELECCIONS 25-N
Política 01/10/2012

ERC obre la candidatura a catalanistes del PSC desencantats

Marta Rovira treballa per sumar socialistes crítics i no renuncia a una àmplia coalició sobiranista amb accent socialdemòcrata

Roger Tugas
1 min
Marta Rovira, durant la roda de premsa d'aquest dilluns

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha reconegut aquest dilluns els contactes amb Montserrat Tura que l'exconsellera va confessar diumenge per intentar sumar-la a la llista dels respublicans. Rovira no s'ha mostrat molesta per la revelació i, a més, ha afegit que han parlat amb Tura "i amb tanta altra gent" per tal de bastir una candidatura que representi "el centre-esquerra d'aquest país". "El camí de la llibertat és el millor camí per garantir l'estat del benestar", ha defensat la dirigent republicana. Ha volgut deixat clar, així que l'estat propi no és l'únic objectiu d'ERC, sinó que volen "ser garants dels drets socials i que, en un futur estat català, no calgui més retallades", així com avançar cap a un model republicà que blindi "l'accés a la informació pública i la transparència i no permeti la corrupció política". "La independència i avançar cap a la socialdemocràcia són dues cares d'una mateixa moneda", ha resumit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Rovira ha explicat igualment que estan "treballant en totes les línies", el que podria suposar incloure independents o membres d'altres partits a la llista d'ERC o crear una coalició que englobi també altres forces sobiranistes, com SI, CUP o RCat. "Hem parlat amb tothom, i hi ha persones i partits amb qui compartim més complicitats que d'altres", ha afirmat, i ha sentenciat: "ERC obre la porta a tothom que vulgui un nou estat garantint els drets socials, la igualtat d'oportunitats i la radicalitat democràtica i assolir-lo la propera legislatura".

stats