ELECCIONS MUNICIPALS
Política 21/05/2015

Marta Rovira reclama a Unió, ICV i CUP que se sumin al full de ruta sobiranista

La dirigent d'ERC critica que els impostos que paguen els catalans "no serveixin per tenir un tren per anar a treballar"

Efe
2 min
Marta Rovira ha donat suport a l'alcaldable a Girona, Maria Mercè Roca / ACN

GironaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha expressat aquest divendres el seu desig que Unió, ICV i la CUP se sumin a la "unitat d'acció" a favor del procés sobiranista, després que el seu partit i CDC signessin un preacord de full de ruta amb l'ANC, l'AMI i Òmnium Cultural.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'acte de final de campanya de la seva formació a Girona, Rovira ha expressat aquesta voluntat d'incorporar suports per afrontar en les millors condicions la recerca d'un objectiu comú una vegada que s'ha aconseguit "un acord i una data". "Tots els qui estem a favor del dret a decidir tenim la doble responsabilitat d'enfortir el procés i d'estar disposats a governar junts per fer efectiva la independència", ha assenyalat la republicana.

Marta Rovira s'ha compromès a fer "tot el que faci falta per ampliar la unitat d'acció cap a Unió, la CUP i ICV", convençuda que el 27 de setembre es produirà "un mandat democràtic" a favor de la separació d'Espanya. Rovira considera que aquest diumenge els ciutadans han de votar en aquesta clau, perquè els ajuntaments sortits d'aquests comicis locals donaran peu després de les autonòmiques a iniciar "un nou camí cap a un nou país".

La secretària general d'ERC entén que "el 28 de setembre començarà el procés constituent" i que el 30 s'inaugurarà l'agència tributària catalana "d'una vegada per sempre".

Marta Rovira s'ha referit també a l'avaria de la xarxa ferroviària d'aquest dijous a Catalunya en assenyalar que l'1 d'octubre arrencaran "noves infraestructures" que permetran decidir les inversions a realitzar "perquè no fallin els trens de punta a punta del país". "Estem cansats que els nostres impostos no serveixin per tenir un tren per anar a treballar", ha afegit Rovira, qui ha tancat el procés constitutiu amb un referèndum "per aprovar la constitució catalana i proclamar la república catalana".

stats