ALDARULLS EL 29-S
Política 02/04/2012

ERC creu que l'enduriment del codi penal vol "fer perdre de vista la protesta contra la reforma laboral"

Marta Rovira reclama estudis previs abans d'impulsar canvis i demana conèixer els detalls del dispositiu policial del 29-M per determinar què va fallar

Roger Tugas
1 min
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, en roda de premsa

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, s'ha mostrat crítica aquest matí amb l'anunci de l'enduriment del codi penal per equiparar els actes vandàlics en manifestacions amb la 'kale borroka'. Segons la dirigent republicana, que ha condemnat els aldarulls del 29-S i "tot tipus de violència", tan sols "s'intenta fer perdre de vista la protesta contra la reforma laboral". Rovira ha criticat la proposta "a cop de titular" sense estudis previs com pertocaria a una llei d'aquestes característiques. En aquest sentit, no s'ha volgut pronunciar sobre les idees que s'han anat avançant i s'ha limitat a dir que fins que no es realitzin aquests estudis i es fixi si l'enduriment respon o no a una necessitat social, ERC no s'hi posicionarà a favor o en contra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El debat que s'està generant sobre actes violents deslegitima qui va fer vaga contra la reforma laboral", ha lamentat Rovira, qui ha reclamat que la Generalitat expliqui com va distribuir els efectius policials i quina previsió va fer, per tal de valorar si el dispositiu va ser l'adequat o va fallar.

stats