ACORD PER LA CONSULTA
Política 13/12/2013

ERC assegura que la independència ja guanyaria amb un 51% a la segona pregunta

Marta Rovira afirma que els partits sobiranistes van arribar a aquest acord en la reunió de dijous i, per tant, la independència podria imposar-se amb un 26% dels vots totals

Roger Tugas
1 min
Marta Rovira, durant la roda de premsa d'aquest divendres a la seu d'ERC / ACN

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha afirmat aquest divendres en roda de premsa que el pacte a què van arribar amb CiU, ICV-EUiA i la CUP aquest dijous entorn la consulta inclou una lectura peculiar dels resultats. Així, segons la dirigent republicana, només que el sí s'imposi a la primera pregunta –"Vol que Catalunya sigui un Estat?"– i a la segona –"Vol que aquest Estat sigui independent?"–, la independència ja seria l'opció vencedora a la consulta. Uns ajustats 51% de 'sí' a la primera pregunta i un 51% de 'sí' a la segona implicaria, per tant, que el sí a la independència hauria significat un 26% del total de vots i, malgrat tot, seria l'opció que s'imposaria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Rovira confia que l'opció independentista rebrà la majoria dels vots en la consulta i ha afirmat que treballaran aquest sentit. "Estem convençudíssims que en el primer apartat guanyarà el sí de forma contundent i que en el segon també guanyarà", ha assegurat, i ha afegit que "ja estan fent cua els ciutadans d'aquest país per votar independència".

stats