NOU FULL DE RUTA
Política 29/11/2014

Marta Rovira insta a buscar una fórmula per anar a les eleccions capaç de convèncer els indecisos

La dirigent d'ERC demana que la via per anar als comicis inclogui també demandes socials i democràtiques, però es mostra convençuda que hi haurà acord amb Mas

Roger Tugas
2 min

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha afirmat aquest dissabte en l'obertura del consell nacional dels republicans que el seu partit no deixarà "escapar aquesta oportunitat" de celebrar unes eleccions sobre la independència. "Estem molt contents perquè tornem a tenir un instrument per decidir el futur i, per primer cop, podem parlar de quin és el camí per arribar a la independència, no en taules d'experts, sinó que podem pactar-ho i decidir la fase final", ha afirmat la dirigent d'ERC, satisfeta per la conferència de dimarts d'Artur Mas, i ha insistit: "Parlarem per acordar-ho i fer-ho possible tan aviat com sigui possible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, apel·lant a la diversitat que es va evidenciar el 9-N, Rovira ha subratllat que cal "posar d'acord gent molt diferent" i treballar per "fer l'acord guanyador", amb referència a la fórmula amb què els partits independentistes s'haurien de presentar en les properes eleccions. Així, els republicans volen poder esmenar la proposta de Mas, que busca una candidatura àmplia de la societat civil amb el suport de les principals forces a favor de la independència. Per Rovira, que no ha entrat a valorar específicament aquesta oferta, la fórmula ideal hauria d'incorporar dos elements. Per una banda, "que no deixi escapar cap vot independentista, que representi tots els independentistes en aquesta immensa diversitat", i per l'altra, "que tingui capacitat per convèncer tanta gent que s'ho estigui mirant amb dubtes, que convenci indecisos".

Amb la fórmula que combini aquestes variables, ERC vol aspirar a obtenir una "majoria inqüestionable" i incorporar "tots els referents del país" i "aquelles persones que vegin l'objectiu de construir un nou país millor, no només el mitjà, que seria la independència". Les forces que defensen aquesta via, per tant, haurien d'incorporar igualment demandes de lluita contra les injustícies socials, d'una altra manera de fer política i de mesures contra la corrupció, segons ha apuntat Rovira.

stats