MONARQUIA
Política 06/02/2012

ERC veu "trontollar la versió oficial de l'aparell de l'Estat" sobre el "paper modèlic" del Rei el 23-F

Marta Rovira denuncia el pacte de CiU, PP i PSC sobre els mitjans de comunicació públics catalans i assegura que pretén afeblir-los i polititzar-los

Roger Tugas
2 min
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, en roda de premsa

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, s'ha referit aquest matí després de la permanent nacional dels republicans a les revelacions fetes públiques ahir pel setmanari 'Der Spiegel' conforme el rei Joan Carles sentia "comprensió" pels colpistes del 23-F. Segons la dirigent d'ERC, aquesta informació pot "fer trontollar la versió oficial de l'aparell de l'Estat, que deia que el paper del rei va ser modèlic", una versió de la que els republicans "sempre havíem mostrat dubtes". Rovira ha reclamat que "si ara hi ha noves evidències, se'ns digui la veritat". "Ja és hora que la monarquia sigui transparent", ha afegit, i ha avançat que veu amb "simpatia" la creaciço d'una comissió d'investigació sobre el rei com ha proposat aquest mateix mati Solidaritat Catalana, tot i que ha matisat que "fins fa poc la monarquia no era de la seva preocupació política". Tampoc ha descartat la possibilitat de demanar una comissió al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rovira també ha aprofitat per defensar els mitjans públics catalans, després que dijous els republicans abandonessin la taula de negociació de les esmenes a les lleis de l'audiovisual arran de l'acord que van tancar CiU i PP i que va subscriure "implícitament" el PSC. La dirigent independentista ha censurat que "s'usi la crisi per aplicar una falsa austeritat per afeblir els mitjans de comunicació nacionals públics" i els ha defensat com "una de les principals eines per vertebrar el país". Rovira ha recordat que "el cost dels dels sis canals de televisió i els quatre de ràdio no arriba a 40€ anuals per ciutadà" i ha reclamat que han de "garantir la pluralitat i fugir del partidisme", una missió que creu que no es complirà amb les reformes que s'estan pactant.

stats