ELECCIONS PLEBISCITÀRIES
Política 05/07/2015

ERC reclama pactar un govern de concentració junt amb l'acord per a la llista cívica

Marta Rovira es dóna 15 dies per explorar la candidatura sense polítics i el llistat dels cent primers passos cap a la independència

Europa Press
1 min
Marta Rovira, durant la roda de premsa d'aquest divendres a la seu d'ERC / ACN

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha expressat aquest diumenge que si finalment tira endavant una llista civil unitària independentista sense polítics hauria d'"anar complementada" amb un acord per a un govern de concentració després de les eleccions catalanes del 27 de setembre. En declaracions als mitjans des de Vic, Rovira ha considerat que aquest acord s'hauria d'assolir en els pròxims dies, tot i que ha recordat que la prioritat d'ERC és concórrer a les eleccions del 27-S en "llistes independentistes aliades". "Ratifiquem els acords del 14 de gener però estem disposats a fer un pas al costat a favor d'una llista civil per la independència que reculli les persones més preparades, i que estigui complementada amb un acord per a un govern de concentració", ha resumit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Rovira ha asseverat que "els líders polítics no deixaran de ser-ho, malgrat que ocupin un altre lloc" en una eventual llista civil, i que tindran cabuda en el govern. "El que fan és obrir les mans per intentar sumar i fer una llista que sigui la fórmula guanyadora", ha argumentat.

Rovira ha indicat que en els pròxims 15 dies volen pactar aquesta llista i el govern de concentració "perquè quan la gent vagi a votar tingui molt clar quins seran els primers cent passos per a la independència" si guanyen les eleccions.

stats