PRESSUPOSTOS
Política 29/07/2013

Marta Rovira insisteix que un dèficit inferior al 2% seria "injust" per a Catalunya

La dirigent d'ERC, però, avança que dijous debatran amb el Govern si aprovar pressupostos per al 2013 o no

Roger Tugas
1 min
Marta Rovira mostra un cartell en suport dels mitjans públics catalans / ACN

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha insistit aquest dilluns que, per als republicans, "l'objectiu de dèficit correspon a un terç de l'estatal", és a dir, el 2,1%, xifra que significaria un sostre "digne i just per al nostre país". "Per sota del 2% és injust", ha insistit Rovira, que ha denunciat igualment el deute pendent de 8.000 milions d'euros de l'Estat amb la Generalitat i "com l'estat espanyol gasta la despesa pública", en relació amb la despesa armamentística extraordinària aprovada la setmana passada per valor de 877 milions d'euros i la condonació de 36.000 milions de deute als bancs el 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Rovira ha apuntat que dijous es reuniran amb el Govern per "decidir què cal fer" i si s'accepta el límit que dimecres anunciarà Hisenda per a cada comunitat autònoma i, per tant, s'aproven uns pressupostos per al 2013 o es manté la pròrroga actual. "La pròrroga pressupostària és absolutament tàctica, perquè el govern espanyol senti la pressió que li fem", ha insistit la dirigent republicana, que també reclama que els del 2014 siguin els "últims pressupostos autonòmics".

Aquest dilluns, Artur Mas ha avisat que un dèficit de l'1,7% seria "baix i insuficient" i comportaria retallades "molt dures".

stats