FINANÇAMENT
Política 23/01/2012

ERC insta PSC i ICV a reclamar el concert econòmic

Marta Rovira anuncia que els republicans participaran a la manifestació de dissabte amb el lema 'ni espoli discal ni espoli social'

Acn
1 min
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, en roda de premsa

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, s'ha adreçat aquest dilluns a ICV-EUiA i PSC perquè facin un pas endavant "per denunciar la situació d'espoli fiscal que pateix Catalunya, i reclamin el concert econòmic". Rovira ha apel·lat a la "responsabilitat" de la classe política per acabar amb una situació que ofega fiscalment Catalunya i ha reivindicat el concert econòmic com "la millor manera de defensar l'estat del benestar". En aquesta línia, ERC participarà amb el lema 'ni espoli fiscal ni espoli social' en la manifestació que es durà a terme dissabte vinent a Barcelona per protestar contra les mesures d'austeritat i reivindicar la defensa dels serveis públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rovira també ha instat el Govern a "allunyar-se del PP" i no acceptar el tancament de les delegacions catalanes a l'estranger, tal com proposen els populars. La secretària general d'ERC ha recordat que "ja s'han tancat delegacions", en referència a la de Buenos Aires, i ha demanat a CiU que no continuï per aquesta via perquè l'acció exterior de la Generalitat és "una via per sortir de la crisi". La secretària general republicana ha recordat que el cost de l'acció exterior de la Generalitat és de 2,5 milions d'euros anuals i que les exportacions d'empreses catalanes arriben als 16.000 milions. "El que hauria de fer la Generalitat és posar en valor les delegacions", ha afirmat.

stats