Rovira: "No som menys d'esquerres per arribar a pactes conjunturals amb partits que no ho són"

ERC es posa "al servei" de Romeva pel 27-S

NÚRIA ORRIOLS / SARA GONZÁLEZ

Insuflar moral i una dosi d'autoestima. Aquest ha estat l'objectiu del discurs de cloenda del 27è congrés d'ERC. Davant d'aquells que han carregat contra els republicans per haver arribat a acords amb CiU, la secretària general del partit, Marta Rovira, ha volgut reivindicar que el seu partit mai "ha traït" els valors d'esquerra i republicans que els defineix malgrat reconèixer que el pacte d'estabilitat no ha estat fàcil. " No som menys d'esquerres per arribar a pactes conjunturals amb partits que no són d'esquerres ni som menys independentistes per pactar amb l'esquerra democràtica que potser encara no és independentista", ha dit Rovira.

La dirigent republicana ha reivindicat ERC com el partit "frontissa que obre i tanca portes" i que permet "avançar" perquè té la capacitat de "generar consensos i oportunitats". Rovira ha assegurat que ERC "no és aquí per governar una autonomia" sinó "per construir i després governar una república independent".

"Estem al servei del país per arriscar i per mirar endavant, perquè quan ho fem el país avança i molt", ha reivindicat Rovira, que també ha fet una referència explícita al cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva: "Estem al teu servei. Anem a totes".