Política 25/07/2015

Rovira: "No som menys d'esquerres per arribar a pactes conjunturals amb partits que no ho són"

ERC es posa "al servei" de Romeva pel 27-S

Núria Orriols / Sara González
1 min

BarcelonaInsuflar moral i una dosi d'autoestima. Aquest ha estat l'objectiu del discurs de cloenda del 27è congrés d'ERC. Davant d'aquells que han carregat contra els republicans per haver arribat a acords amb CiU, la secretària general del partit, Marta Rovira, ha volgut reivindicar que el seu partit mai "ha traït" els valors d'esquerra i republicans que els defineix malgrat reconèixer que el pacte d'estabilitat no ha estat fàcil. "No som menys d'esquerres per arribar a pactes conjunturals amb partits que no són d'esquerres ni som menys independentistes per pactar amb l'esquerra democràtica que potser encara no és independentista", ha dit Rovira.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent republicana ha reivindicat ERC com el partit "frontissa que obre i tanca portes" i que permet "avançar" perquè té la capacitat de "generar consensos i oportunitats". Rovira ha assegurat que ERC "no és aquí per governar una autonomia" sinó "per construir i després governar una república independent".

"Estem al servei del país per arriscar i per mirar endavant, perquè quan ho fem el país avança i molt", ha reivindicat Rovira, que també ha fet una referència explícita al cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva: "Estem al teu servei. Anem a totes".

stats