Política 07/06/2013

Rovira: "Els resultats de l'enquesta reforcen el camí cap a la consulta"

En una entrevista a TV3, la secretària general d'ERC remarca que els partits favorables al dret a decidir "s'han de posar d'acord" per canalitzar la voluntat de l'electorat català

Ara
1 min
La secretària general d'ERC, Martra Rovira, atén els mitjans a Olot

BarcelonaLa secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, ha declarat aquest divendres en una entrevista al programa 'Els matins', de TV3, que els resultats de l'enquesta del diari 'El Periódico' "reforcen" el camí cap a la consulta: "Les enquestes no són definitives, però marquen tendència, i aquesta referma el mandat de les passades eleccions. Els ciutadans demanen la consulta", ha declarat Rovira.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secretària general d'ERC ha assegurat que els partits favorables al dret a decidir "s'han d'esforçar" per arribar a acords i treballar conjuntament pel referèndum. El sondeig que publica aquest divendres 'El Periódico' dóna la victòria als republicans, si avui es fessin les eleccions al Parlament. ERC obtindria 39-40 escons −ara en té 21−, per davant de CiU, que es quedaria amb 34-35 diputats −ara en té 50.

Preguntada sobre la relació d'ERC amb CiU, Rovira ha afirmat que el seu partit "se sent molt còmode" amb l'acord de suport parlamentari actual. Pel que fa a les reaccions del govern de Madrid, la secretària general d'Esquerra ha dit que fins ara no havien rebut "cap resposta formal" a la possibilitat de fer una consulta. En cas que aquesta resposta arribés i fos negativa, Rovira ha assegurat que el seu partit treballaria per elevar la voluntat de fer un referèndum a "instàncies internacionals".

stats