Publicitat
Publicitat

RESCAT AUTONÒMIC

ERC "congela" l'oferta de suport al Govern fins conèixer les condicions del rescat català

Marta Rovira considera que accedir al fons de liquiditat autonòmica "és una intervenció gairebé política" i reclama a Artur Mas que doni explicacions

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha anunciat aquest dilluns que el seu partit "congela" la seva oferta de suport a CiU, a la qual s'havia aproximat en els últims mesos, fins conèixer les condicions que implicarà per a Catalunya el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) que ha sol·licitat la Generalitat. "Aquesta és una nova variable en la negociació dels pressupostos de 2013. Ho hem de congelar tot perquè aquest Fons és una intervenció gairebé política i no tenim amb prou feines informació sobre les seves condicions", ha dit Rovira en la roda de premsa posterior a la primera permanent d'ERC en el nou curs polític.

Per conèixer els detalls del FLA, que la Generalitat va demanar la setmana passada, els republicans demanen la compareixença del president català, Artur Mas, i del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, al Parlament, on haurien, segons el seu parer, donar explicacions sobre el destí de l'ajuda financera sol·licitada al Govern. Els republicans també volen que s'avanci el debat de política general català, previst per al 25 de setembre, per considerar que els ciutadans "no poden esperar més sense saber en quin escenari entra Catalunya amb la sol·licitud del Fons de Liquiditat".

ERC, que ja havia posat com a condicions al seu eventual suport pressupostari a la constitució d'una hisenda pròpia catalana i un canvi de rumb en la política de retallades de la Generalitat, situa ara sobre la taula un nou element: conèixer els detalls i les condicions de l'ajuda financera que la Generalitat ha demanat al Govern.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT